Præsentation af firmaet MORETTI
Familien Moretti Dionigi e Matteo har
arbejdet med vindyrkning i Roero området siden 1630, hvor familiens navn
for første gang optræder i protokollen over jordbesiddere i byen Monteu
Roero. |
I dag består landbruget af flere
jordlodder i og omkring landsbyerne Monteu Roero, Santo Stefano Roero,
Montaldo Roero og Govone. Det samlede areal er 40 ha hvor der dyrkes vin
på de 25. |
|||||
|
||||||
Moretti familien laver kun vin af druer fra deres egne marker. Vinmarkerne dyrkes så naturligt som overhovedet muligt, uden brug af kemiske ukrudtsmidler, men med naturlig gødning. Specielle beskærings metoder af de enkelte vinstokke sikrer kvalitet frem for kvantitet. For at sikre høsten er det undtagelsesvis nødvendigt at bruge nøje udvalgte bekæmpelsesmidler, til bekæmpelse af svampesygdomme og insektangreb. Endvidere foretages der en grundig udvælgelse af de bedste druer under høsten.
|
Arbejdet i marken følges op af et omhyggeligt kælder arbejde som benytter sig af de nyste teknikker inden for vinfremstilling kombineret med generationers erfaringer og traditioner. Alt sammen faktorer som er vigtige for at opnå den bedste kvalitet. Firmaet producerer de meste betydningsfulde Roero vine såsom Nebbiolo d’Alba DOC, Roero DOC, Roero Arneis DOC, Barbera D’Alba DOC og Langhe Rosso DOC Valdonia Barrique.
|
Copyright © SFH DATA - Haslev 2004. Sidst opdateret den 24. september 2005
Design m.m.: SFH DATA, Haslev